21-06-07

Trouble is Clive Owens Business

Clive Owen1

Universal Pictures en Strike Entertainment hebben Frank Miller aangezocht om de roman ‘Trouble Is My Business’ van Raymond Chandler te herwerken tot filmscript. Meer goed nieuws is dat deze productie wordt aangevat met Clive Owen in de hoofdrol. Frank Miller en Clive Owen werkten eerder al samen voor Sin City.  

 

Dat er een verfilming van één van de romans van Raymond Chandler zat aan te komen, zelfs met Owen in de hoofdrol was al langer bekend. Dat de keuze is gevallen op ‘Trouble is My Business’ heeft verschillende redenen. De belangrijkste is dat de roman met privédetective Philip Marlowe nog nooit is verfilmd en dus vergelijkingen met een vorige film niet kunnen. Andere redenen zijn de aanwezigheid van femmes fatales uit de jaren ’40 en de monotone voice-overstem.

 

Clive Owen is alvast zeer tevreden opnieuw met Frank Miller samen te werken: “Frank Miller knows more about noir than anyone I have ever met, and clearly the writing of Raymond Chandler has been an enormous influence on his life and his work. Miller adapting Chandler seemed like a perfect match."

 

Het worden trouwens drukke tijden voor Miller. Zijn verfilming van zijn graphic novel 300 is nog maar net uit de zalen verdwenen en ondertussen wordt de graphic novel Ronin verfilmd door Sylvain White. Miller zelf schrijft momenteel een film gebaseerd op de graphic novel The Spirit van Will Eisner en dan is er ook nog Sin City 2.

 

En ook Owen zit niet stil want de acteur zal binnenkort te zien zijn naast Cate Blanchett in The Golden Age, de actiefilm Shoot ‘Em Up en The International van Tom Tykwer. Maar hoe meer werk voor Owen, hoe beter wat mij betreft. Als Trouble Is My Business het goed doet, dan komen er trouwens nog vervolgen/ sequels.

 

*Archief:

Clive Owen is Philip Marlowe (26/01/2007)

De commentaren zijn gesloten.