15-06-07

David Lynch maakt Guccispot

David Lynch gaat een reclamespot voor het Italiaanse modehuis Gucci (en meer bepaald voor hun nieuwe vrouwenparfum) draaien. Daarmee treedt de regisseur van o.a. “Twin Peaks”, Blue Velvet, Mulholland Drive en Inland Empire in de voetsporen van o.a. Baz Luhrmann die een paar jaar geleden voor Chanel N°5 een peperdure commercial met Nicole Kidman inblikte.

 

Het is niet de eerste keer dat Lynch zich waagt aan een reclamefilmpje, zelfs de parfumwereld is Lynch niet vreemd want eerder maakte hij spotjes voor Calvin Kleins Obsession, Armani’s Gio en Yves Saint Laurents Opium. Daarnaast maakte hij advertenties voor o.a. Adidas, SciFi Channel, Alka Seltzer en de Amerikaanse kankerstichting (meer over zijn commercials vind je hier).

 

Ooit zei Lynch in een interview waarom hij dergelijke filmpjes maakt: “The money's good, and the added bonus is that I get to use and learn about the latest technology, tools that normally wouldn't be available to me, and then I can use those tools in my feature work. I like doing them in Europe."

 

Commercials van Lynch zijn dan ook niet zomaar de eerste de beste reclameboodschappen, het zijn mini-films van een paar minuten die zich volledig in het universum van David Lynch’s films afspelen. Hieronder een paar van de beste commercials van Lynch. Het eerste voor een sigarettenmerk dat zich achterstevoren afspeelt. Daarna twee van de bekendste, namelijk die voor de lancering van de Playstation 2 onder het motto “The Third Place”.  

 

20:14 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, gucci, playstation, david lynch |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.