08-06-07

Sean Connery niet in Indiana Jones IV

Ondanks alle pogingen van Steven Spielberg om hem te overhalen, heeft Sean Connery gisteren laten weten dat hij niet zal meespelen in Indiana Jones IV. Dat is jammer, maar het is niet anders.

 

De Schotse acteur ging in 2005 op 75-jarige leeftijd op pensioen en hij wenst zijn pensioen niet te onderbreken: "I thought long and hard about it, and if anything could have pulled me out of retirement it would have been an Indiana Jones film. I love working with Steven and George, and it goes without saying that it is an honor to have Harrison as my son. But in the end, retirement is just too damned much fun."

 

De opnames die deze maand beginnen, zullen dus zonder Connery starten. Normaal gezien zou de Schot opnieuw de rol van de vader van Indiana Jones, Dr. Henry Jones, spelen, een rol die Connery voor het eerst speelde in Indiana Jones and the Last Crusade in 1989.

 

Indy&father

 

Vrijwel gelijktijdig met het definitieve afhaken van Sean Connery werd het bericht de wereld in gestuurd dat John Hurt is toegevoegd aan de cast. Het is nog niet duidelijk welke rol Hurt zal spelen. Misschien de rol van Connery aangezien het scenario al geschreven was met Connery in de cast?

 

John Hurt vervoegt de cast met de onvermijdelijke Harrison Ford als Dr. Indiana Jones, rijzende ster Shia LeBeouf als zijn zoon, Cate Blanchett die wordt verwacht als slechterik en Ray Winstone. Ook zonder Sean Connery is dit een zeer aardige cast en dat vindt ook de voormalige James Bond: "This is a remarkable cast, and I can only say, 'Break a leg, everyone.' I'll see you on May 22, 2008 at the theatre."

 

*Archief:

Meer details over Indiana IV (5/04/2007)

Indiana Jones IV voor Steven Spielberg? (26/05/2006)

Indiana Jones 4 (29/04/2005)

Scarlett Johansson in Indiana Jones IV? (15/03/2005)

Komt er een vierde Indiana Jones? (28/10/2004)    

De commentaren zijn gesloten.