07-06-07

Remake Dressed to Kill

dressedtokill

Gelukkig staat op deze weblog geen geluid want de ‘neeeeeeeeeeee’ die ik slaakte bij het lezen van volgend nieuws, was niet van de minste. MGM gaat met Hyde Park Entertainment films maken die direct op de dvd-markt zullen gegooid worden (dus zonder bioscooprelease). Tot daar geen vuiltje aan de lucht, maar laat het eerste project nu een remake van Dressed to Kill van Brian De Palma zijn. En dat is zo fout omwille van zo veel redenen.

 

Toen Dressed to Kill in 1980 uitkwam, werd Brian De Palma alom bekritiseerd omdat de film een rip-off van Alfred Hitchcocks werk zou zijn. Het is dus zeer ironisch dat 27 jaar later een film die in 1980 al niet bijster origineel genoemd werd, een remake krijgt. Inderdaad zitten er in Dressed to Kill zeer grote verwijzigingen (‘hommages’ noemt De Palma zelf het) aan het adres van Alfred Hitchcock, maar De Palma steelt niet zomaar, hij doet er ook iets mee.

 

Zonder al te veel in detail te gaan over de plot om spoilers te vermijden, het verhaal gaat over een vrouw die in een museum een onbekende ontmoet waar ze een hevige affaire mee begint. Een kortstondige affaire ook, want de vrouw wordt brutaal vermoord in een lift, de enige getuige is een callgirl (Nancy Allen). Dressed to Kill is één van De Palma’s betere thrillers: erotisch, spannend en met interessante plotwendingen.

 

Het scenario van Dressed to Kill The Remake is Rick Alexander die alleen nog maar een paar afleveringen van “Strong Medicine” heeft geschreven. Alexander werkt momenteel ook aan een remake van Conan The Barbarian. MGM is van plan om ongeveer 12 van zulke dvd’s per jaar uit te brengen. Al deze films zullen gebaseerd zijn op populaire films en series. Ik vraag mij echt af of hier iemand op zit te wachten.

 

Vorig jaar is nog Sisters (1973) van Brian De Palma geremaked, maar over deze productie was er bijzonder weinig nieuws, en de schamele 43 op de imdb doet al vermoeden waarom. Maar blijkbaar werden hier geen lessen uit getrokken…

 

*Archief:

Remake Sisters van Brian De Palma (13/04/2006)

De commentaren zijn gesloten.