30-05-07

Remake Last House on the Left

Nutteloze horrorremakes deel 451: Wes Craven heeft een scenarist en een regisseur gevonden voor de remake van zijn eigen film Last House on the Left. Craven houdt als producent wel nog enkele touwtjes zelf in handen.

 

De gelukkige regisseur is Dennis Eliadis die alleen nog maar de misdaadfilm Hardcore maakte. Een vrij onbekende regisseur dus, dat hoeft niet per se een nadeel te zijn want Juan Carlos Fresnadillo was ook alleen maar bekend voor Intacto en krijgt voor 28 Weeks Later zeer aardige recensies. Maar een heel goed teken is het toch ook niet.

 

lasthouseontheleft

 

Craven zegt dat de remake de geest van de originele film zal behouden. Die horrorprent uit 1972 ging over een bende moordenaars die twee tieners ontvoeren en blootstellen aan de meest gruwelijke vernederingen. Last House on the Left werd tot 2002 verbannen in Engeland.    

“The first one was arch — especially in relation to the killers," aldus Craven nog. Craven heeft Iliadis voor de regiejob gekozen omdat hij Hardcore "so compelling and real" vond. De eveneens onbekende Adam Alleca zal het script schrijven. Craven verwacht dat de productie van Last House on the Left begin volgend jaar zal starten.

Maar Last House on the Left is niet de enige film van Wes Craven die een remake krijgt. Eerder viel The Hills Have Eyes die eer als te beurt en binnenkort zou er ook een remake van The People Under the Stairs volgen. Allemaal mét goedkeuring van Wes Craven zelf, die reageert met “why not?”. Waarom wel, Wes?

*Archief:

Remake Last House on the Left (18/08/2006)

Remake The Hills Have Eyes (30/11/2005)

De commentaren zijn gesloten.