29-05-07

Wordt Keira Knightley prinses Diana?

keira-knightley

Er is voor Keira Knightley nog leven na Elizabeth Swann want de Britse zou de hoofdrol gaan vertolken in een biopic over prinses Diana.

 

De film zal gebaseerd zijn op het controversiële boek ‘Diana and the Paparazzi’ waarin Diana’s levensverhaal en haar ingewikkelde relatie met fotografen Glenn Harvey en Mark Saunders die duizenden foto’s van haar maakten. Harvey en Saunders zijn ook de auteurs van het boek.

 

Het succes van The Queen is natuurlijk een belangrijke factor waarom deze Diana biopic groen licht heeft gekregen. Producent Quentin Reynolds gaf in Cannes meer uitleg bij het project en beweerde daar: "It's a story that has everything: pathos, tragedy, comedy, adventure...and Princess Diana. For every pound The Queen makes, a film about Diana would make ten". Reynolds blijft natuurlijk een producent en met succes want een ‘bidding war’ brak nadien uit in Cannes om de rechten te bemachtigen.

 

Daaraan voegt hij toe dat het boek "an honest study of the relationship between the hunter and the hunted is. People have never really understood how complex the situation was." Volgens Reynolds is er maar één actrice geschikt voor de rol van Diana en dat is dus de 22-jarige Knightley: "Already the word in Hollywood is 'get Knightley'.” Maar of Knighley ook daadwerkelijk de rol van Diana zal spelen, blijft voorlopig speculatie.

 

En de Pirates-cast ‘goes biopic’ want ook Johnny Depp gaat meespelen in een biografische film. Jack Sparrow is namelijk gecast als de voormalige KGB-agent Alexander Litvinenko. Ex-spion Litvinenko kwam vorig jaar in november om het leven nadat hij was vergiftigd met polonium. Het was al bekend dat Depps productiemaatschappij Infinitum Nihil de film zou produceren, maar nu zal Depp dus ook de hoofdrol voor zijn rekening nemen. De film wordt gebaseerd op het boek ‘Sasha's Story: The Life and Death of a Russian Spy’ dat later dit jaar zal verschijnen.

 

Ondertussen zeilt Pirates of the Caribbean: At World's End vlotjes naar de eerste plaats in de Amerikaanse box office. Met 142 miljoen dollar staat Pirates aan kop gevolgd door Shrek 3 met 69,1 en Spider-Man 3 met 18 miljoen dollar. Het zijn vooral internationale wateren die Pirates omhoog stuwen naar een recordopbrengst van nu al meer dan 401 miljoen dollar. En de film is nog niet eens een week uit…

Commentaren

Go Pirates!!!

Gepost door: Twigy | 11-06-07

De commentaren zijn gesloten.