26-05-07

Preview: A Mighty Heart

Met haar humanitaire acties, adoptieperikelen en relatie met Brad Pitt, zou je haast vergeten dat Angelina Jolie in de eerste plaats actrice is. Vanaf 19 september is Jolie te zien in de biografische dramafilm A Mighty Heart van de Brit Michael Winterbottom (The Road to Guantanamo, Welcome to Sarajevo).

 

posteramightyheart

In A Mighty Heart speelt Angelina Jolie Mariane Pearl, de vrouw van de vermoorde journalist Daniel Pearl. Pearl was de correspondent in Zuid-Azië van The Wall Street Journal en onderzocht ginds een verhaal over de ‘shoe bomber’ Richard Reid. De reportage bracht hem naar Karachi waar hij een ontmoeting zou hebben met een exclusieve bron. Toen Pearl terugkwam van de afspraak, telefoneerde hij naar zijn vrouw om te verwittigen dat hij wat later zou zijn. Maar Pearl kwam niet meer terug en werd op 23 januari 2002 dood teruggevonden.

 

De dood van haar man en zijn onwrikbaar geloof in de kracht van de journalistiek, zette Mariane Pearl aan om zijn moordenaars te zoeken. Ze schreef haar ervaringen tijdens dit proces neer in het boek ‘A Mighty Heart: The Brave Life and Death of My Husband Danny Pearl’. Omdat Pearl zes maanden zwanger was wanneer de tragische gebeurtenissen zich voordeden, schreef ze het boek ook voor haar toen ongeboren zoon Adam.

 

A Mighty Heart zou eerst in Pakistan opgenomen worden, maar omwille van veiligheidsredenen en visumproblemen, werd het hele circus naar India verhuist. Ook daar verliep niet alles van een leien dakje, want zo kwamen de bodyguards van Jolie in opspraak toen ze een fotograaf aanvielen. Jolie en Pitt waren ook betrokken bij een botsing tussen riksja’s toen ze door paparazzi achtervolgd werden, er waren berdreigingen dat één van haar kinderen zou ontvoerd worden en Jolie veroorzaakte ook nog eens grote chaos toen ze alleen op een Indiase trein stapte.

 

Dat alles zou niet kunnen verhinderen dat Angelina Jolie voor A Mighty Heart getipt wordt als Oscarwinnares volgend jaar. De eerste voorlopige berichten loven Jolie voor haar portrettering van Mariane Pearl: “Though Jolie sports a big belly, a high-coiffed hairstyle and a very challenging accent (raised in France, Mariane is of Afro-Cuban and Dutch descent), this isn't the sort of commanding star turn in which the performer vanishes behind a well-known celebrity mask, but rather a subdued, carefully considered portrait of a woman caught between premature grief and persistent hope.” (Variety)

 

Het is dus nog even wachten op de volledige film, maar de trailer staat ondertussen al een weekje online. 

 

*Archief:

Angelina Jolie speelt weduwe Daniel Pearl (13/07/2006)

 

De commentaren zijn gesloten.