24-05-07

Wat is er aan de hand met The Invasion?

Er kunnen verschillende aanwijzingen zijn dat een film in moeilijkheden verkeert. Je kan bv. Paris Hilton casten, je regisseur vervangen, de titel van je film aanhoudelijk veranderen, (een gedeelte van) de opnames herdoen of je kan je release datum met meer dan een jaar uitstellen. En op Paris Hilton na, lijdt The Invasion aan al deze kwalen.

 

posterinvasion

The Invasion (voordien getiteld The Visiting) is losjes gebaseerd op The Invasion of the Body Snatchers waarin inwoners van een klein dorp ongezien vervangen worden door buitenaardse wezens. Sinds de opnames die plaatsvonden in 2005, is er over The Invasion al heel veel gezegd en geschreven, maar is de film nog steeds niet uitgebracht.

 

Oorspronkelijk stond de Duitser Oliver Hirschbiegel (Das Experiment, Der Untergang) achter de camera en Nicole Kidman en Daniel Craig ervoor. Een release datum van juni 2006 werd toen nog haalbaar geacht. Maar even later werd de release datum omwille van onbekende redenen alsmaar uitgesteld.

 

De geruchten gingen dat Warner Bros ontevreden was met Hirschbiegels film waarin te weinig actie zou zitten. De studio eiste reshoots met meer — veel meer — actiescènes. Maar omdat net in die periode Daniel Craig werd aangekondigd als de nieuwe James Bond, ging The Invasion voor een tijdje de diepvriezer in.

 

Ondertussen waren Kidman en Craig opnieuw samen gecast in The Golden Compass, waarvan de opnames eind 2006 plaatsvonden. Begin 2007 werd dan eindelijk de tijd gevonden voor de reshoots van The Invasion, maar van Oliver Hirschbiegel was dan al lang geen sprake meer.

 

De broers Andy en Larry Wachowski en James McTeigue namen het roer van Hirschbiegel over. Deze drie zijn waarschijnlijk niet ontoevellig bekend voor hun spectaculaire actiescènes in o.a. The Matrix en V for Vendetta. Warner houdt dan wel vol dat Hirschbiegel alleen vervangen werd omdat hij niet meer beschikbaar was, maar de meeste filmfans weten wel beter.

 

Op de koop toe was Nicole Kidman tijdens de reshoots betrokken bij een ongeval op de set. Tijdens een scène waarin de actrice rijdend in een jaguar aan een horde zombies probeert te ontsnappen, raakte de vrachtwagen waarop de jaguar stond, een stuk van het decor waardoor Kidman en co tegen een lantaarnpaal vlogen. Kidman werd naar het hospitaal gevoerd, maar hield — buiten een shock — niets aan de crash over.

 

Uiteindelijk zou The Invasion op 5 september toch in Belgische première gaan. Het laatste woord is voor Daniel Craig die zich geen zorgen maakt en zegt dat “the only reason to go back and reshoot, is to get the film right.” Nog twee maanden wachten, en we weten het antwoord.

 

*Archief:

Preview: The Golden Compass

The Body Snatchers are back (29/07/2005)

Commentaren

even komen piepen in de vrije tijd,groetjes

Gepost door: tinneke | 25-05-07

De commentaren zijn gesloten.