22-05-07

Robert Rodriguez zet zijn tanden in Barbarella

Grindhouse mag dan wel een zware financiële tegenvaller zijn, de film legt zijn twee regisseurs alvast geen windeieren. Quentin Tarantino kreeg vandaag in Cannes nog applaus voor zijn Death Proof, die in Europa een hoop extra scènes meekrijgt. En het laatste nieuws over Robert Rodriguez is dat hij een remake gaat draaien van de cultklassieker Barbarella.

 

Het personage van Barbarella verwierf in 1968 in de gedaante van Jane Fonda een cultstatus. Maar de figuur Barbarella debuteerde reeds in 1962 in een Frans grafisch magazine dat geschreven en geïllustreerd werd door Jean-Claude Forest. In 2002 verscheen er ook een musical over Barbarella met muziek van Dave Stewart. 80’s groep Duran Duran haalde hun naam trouwens ook uit de film/ comic.

 

In het kort vertelt Barbarella het verhaal van een vrouwelijke astronaut die door het universum reist en allerhande missies uitvoert die moed, intelligentie en sensualiteit vergen. Barbarella stond bekend voor haar vele avonturen, ook tussen de lakens. In de originele film uit 1968 doet Barbarella een striptease tijdens de openingsgeneriek, die haar bij momenten toch niet helemaal bedekt.

 

Barbarella is één van de weinige erotische sciencefictionfilms, met daarin een orgasmatron. De gehele film wordt met een knipoog gespeeld, vooral waar het aankomt op de frequente (maar niet expliciete) seksscènes. De special effects lijken goedkoop en niet overtuigend, maar zijn tegelijkertijd opzettelijk zo gemaakt om de campsfeer van de film te versterken. Onder meer hierdoor verwierf de film in de loop der jaren een heuse cultstatus.

 

Barbarella

 

En nu mag Robert Rodriguez een poging wagen om het personage Barbarella de 21e eeuw in te loodsen. Rodriguez ziet een remake zeker zitten: "Dino De Laurentiis [de producent van het origineel én de remake] came to me and said, Barbarella is a world where you are completely free to unleash all your fantasies, creativity and imagination -- where the possibilities are limitless. I love this iconic character and all that she represents, and I'm truly excited by the challenge of inviting a new audience into her universe." "Barbarella is the ultimate science-fiction adventure heroine: smart, strong and sexy," voegt Dino De Laurentiis er zelf aan toe. "In our vision, the future is female, and I can't wait to introduce Barbarella to a new generation of moviegoers."

Momenteel werken Neal Purvis en Robert Wade, de scenaristen achter o.a. de Bondfilms Casino Royale, The World is Not Enough, Die Another Day en Bond 22, aan een compleet nieuw scenario. "When we decided to take Barbarella on again,” zegt Martha De Laurentiis [producente], "we wanted the film to play as a big, legitimately exciting adventure in space, but we also know that the character of Barbarella is grounded in a very specific reality. Balancing those aspects requires a very deft hand. With Robert directing and Neal and Robert writing, we feel like we have the dream team in place."

De remake van Barbarella staat gepland voor 2008, wat meteen de vraag doet oprijzen wat er zal gebeuren met Sin City 2, Machete en The Jetsons, drie andere films die Rodriguez zal regisseren. De Mexicaan heeft alvast laten weten dat hij met zijn versie van Barbarella mikt op een R-rating. Wie de hoofdrol zal vertolken, is nog niet bekend, maar eerder werden al Kate Beckinsale en Lindsay Lohan aan de film gelinkt. Maar als Rodriguez echt mikt op een R-rating, is Rose McGowan misschien de derde hond.

*Archief:

Europese Grindhouse wordt gesplitst! (1/03/2007)

Grindhouse: Trailer (16/02/2007)

Grindhouse: Teaser trailer (21/12/2006)

Eerste foto's Grindhouse (14/12/2006)

Grindhouse: Trailer (11/10/2006)

Grindhouse Posters (7/08/2006)

Grindhouse voor Pasen 2007 (22/05/2006)

Sin City 2 uitgesteld (13/03/2006)

Tarantino en Rodriguez bundelen de krachten (26/05/2005)

Commentaren

Karen Ik kom jou nog en fijne avond wensen ,en voor straks slaapwel, we zijn juist terug van een avond stappen in oud Antwerpen .
Een heel mooie blog hebt u ….muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.