20-05-07

Erik Van Looy naar Hollywood

erikvanlooy

Na maandenlange onderhandelingen, speculaties en geruchten, is de kogel nu eindelijk door de kerk: Erik Van Looy gaat een Hollywoodfilm regisseren. De keuze is gevallen op de horrorfilm Mile Zero van Phoenix Pictures.

 

De titel verwijst naar de plaats in Noord-Alaska waar een bloedbad plaatsvond op een boorplatform. Twintig jaar later trekt een jonge vrouw naar de heropening van het platform met als doel haar moeder, die verdacht wordt van de massamoord, vrij te pleiten. Maar wanneer een crewlid op mysterieuze wijze verdwijnt, wordt duidelijk dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn.

 

Het scenario van Mile Zero is geschreven door Holly Brix en één van de producenten is James Vanderbilt de producent en scenarist van Zodiac, de nieuwe van David Fincher. De opnames van Mile Zero, die een gemiddeld budget heeft gekregen, zouden rond de jaarwisseling van start gaan. Er is nog niets bekend over de cast, maar Van Looy heeft — volgens Teletekst — wel weten af te dwingen dat als hij niet akkoord gaat met de casting, hij het project alsnog mag verlaten.

 

Mile Zero is misschien een iets minder prestigieus project dan The Night Watchman met Keanu Reeves waarvoor Van Looy eerst werd genoemd. Maar een horrorfilm kan een uitstekend begin zijn voor een internationale carrière, want laten we — even chauvinistisch zijn — niet vergeten dat ook Steven Spielberg, Brian De Palma, Peter Jackson en Ridley Scott hun carrière in dit genre begonnen zijn. En de claustrofobische setting van een boorplatform kan alvast een goed uitgangspunt van een spannende horrorfilm zijn.

 

*Archief:

 Erik Van Looy verfilmt scenario Bart De Pauw (15/09/2006)

Erik Van Looy maakt Dream House (24/03/2006)

De Zaak Alzheimer in de VS (31/08/2005)

Alzheimer in Hollywood (9/12/2004)

Oscarconcurrenten van De Zaak Alzheimer (23/10/2004)

19:00 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: erik van looy, mile zero, horror, holly brix |  Facebook |

Commentaren

Karen Ik kom je een fijne maandag wensen ,en vooral een goed begin van deze nieuwe week ,het is wel minder het weer maar laat de zon in jullie hart schijnen ….Muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.