19-05-07

Audrey Tautou is Coco Chanel

Meer nieuws uit Cannes want daar is bekend gemaakt dat de Franse actrice Audrey Tautou in de huid zal kruipen van de legendarische Franse mode-ontwerpster Coco Chanel. En dat alles in een biopic met een budget van 15 miljoen dollar in een regie van Anne Fontaine.

De nog titelloze film zal focussen op Chanels kinder- en jeugdjaren en is geschreven met Audrey Taotou in het achterhoofd. "Anne said she would only make a film about Chanel if Audrey was in the lead. They met and both liked the idea," aldus Caroline Benjo van het productiehuis Haut et Court. Het scenario is geschreven door Anne Fontaine en Christopher Hampton (Dangerous Liaisons).

Er wordt nog gezocht nog gezocht naar een Franse acteur voor de rol van Etienne Balsan en een Britse A-acteur voor de rol van Arthur “Boy” Capel. Balsan en Capel waren twee belangrijke mannen in het leven van de nog onbekende Chanel. Benjo: "It isn't really a biopic because it is about Chanel before she became famous, it is about the events and people that shaped her."

tautouchanel

 

Gabrielle 'Coco' Chanel (19 augustus 1883 - 10 januari 1971) groeit als onwettelijk kind van een rondreizende vekoper op in armoede. Na de dood van haar moeder en nadat ze door haar vader verlaten werd, bracht ze zeven jaar in een katholiek weeshuis door, waar ze o.a. leerde naaien. Mode was echter niet de eerste passie van Chanel want ze was ook te zien als zangeres in een cabaret waar ze haar bijnaam ‘Coco’ aan verdiende.

 

Tijdens haar jaren als cabaretdanseres naaide ze eigenhandig de kleren van de Franse ster Mistinguette. Daarna ontmoette ze de rijke Etienne Balsan wiens kasteel de nieuwe thuis van Chanel werd en de start van een nieuw leven. Balsan introduceerde Chanel aan Capel die een cruciale rol speelt in Chanels opgang in de modewereld. In 1921 bracht ze haar parfum Chanel No. 5 uit, nog steeds een van de meest verkochte parfums en indertijd het eerste kunstmatige parfum dat vrouwen niet naar bloemen deed ruiken. Momenteel staat de Duitse ontwerper Karl Lagerfeld aan het hoofd van modehuis Chanel.

Naast dit project zijn er nog twee andere films over Coco Chanel in de maak. William Friedkin (The Exorcist) werd aan een film over de relatie tussen Chanel en Stravinsky. En ook Danièle Thompson werkt momenteel aan een scenario over Chanel. De opnames van de versie met Tautou starten overigens begin 2008.

De commentaren zijn gesloten.