18-05-07

Remake Suspiria

Aan het lijstje van horrorklassiekers met een remake mogen we sinds gisteren ook de Italiaanse horrorklassieker Suspiria toevoegen. Dat raakte bekend in de marge van het filmfestival in Cannes.

 

In 1977 pakte Dario Argento uit met deze horrorfilm waarin een jonge Amerikaanse danseres naar een prestigieuze balletschool in Europa trekt. Bij haar aankomst ziet ze een studente die op de vlucht lijkt. De vrouw wordt later vermoordt teruggevonden. Ondertussen probeert de Amerikaanse studente zich aan te passen aan het strenge leven op de balletschool, maar ze begint vreemde geluiden te horen en bizarre gebeurtenissen te zien. Uiteindelijk ontdekt ze dat de school een cover is voor een heel sinister gezelschap.

 

Suspiria werd destijds verkocht met de tagline “The Only Thing More Terrifying Than The Last 12 Minutes Of This Film Are The First 92”. En dat is voor één keer niet gelogen want Suspiria is een bijzonder angstaanjangende film die het vooral moet hebben van zijn creepy sfeer en muziek. Naar aanleiding van zijn dertigste verjaardag dit jaar, wordt er op het filmfestival van Cannes vandaag een speciale screening gehouden van Suspiria.

 

suspiria1

 

Dat inspireerde het Italiaanse productiehuis First Sun om de rechten van de film op te kopen en meteen aan te kondigen dat een remake in de steigers staat. De stichter van First Sun Luca Guadagnino probeert hun idee op volgende wijze te verkopen: "Suspiria has a unique style that we want to reinvent for today's generation. We intend to create a concept that will encompass cinema, videogames, fashion and music and that revives the original for those who did not experience it. The Gothic resurgence is very strong around the world at the moment ... and we feel that a new version of Suspiria will fit very well."

 

Dus omdat Suspiria een unieke stijl heeft, komt een remake. Klinkt behoorlijk tegenstrijdig wat mij betreft. Suspiria zal deze keer een Engelstalige film worden en dus wordt er ook uitgekeken naar een internationale regisseur. First Sun voert momenteel gesprekken met  Scott Heim en David Gordon Green om het scenario te schrijven. De productie trekt zich begin volgend jaar op gang, maar is dit nu echt nodig?

 

*Archief:

Review Suspiria

19:09 Gepost door karen in remakes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: horror, remake, suspiria, dario argento |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.