17-05-07

Thriller met Al Pacino én Robert De Niro

Wat er gebeurt wanneer je Al Pacino en Robert De Niro, twee van de grootste acteurs ooit, samenbrengt in een film, konden we in 1995 al bewonderen in Heat van Michael Mann. Binnenkort zullen Pacino en De Niro echter een tweede keer samen op het scherm te zien zijn, namelijk in de thriller Righteous Kill.

 

Dit heugelijke nieuws raakte bekend in de marge van het filmfestival in Cannes, dat momenteel plaatsvindt. Righteous Kill is een onafhankelijke productie met een budget van 60 miljoen dollar. De opnames zullen nog dit jaar in Connecticut en Gotham plaatsvinden vanaf 6 augustus.

 

De regie is in handen van Jon Avnet van wie dit jaar 88 Minutes met — ook al — Al Pacino uitkomt. Andere films van Avnet zijn Fried Green Tomatoes, Up Close & Personal en enkele afleveringen van de serie “Boomtown”. Het scenario van Righteous Kill is geschreven door Russell Gewirtz die vorig jaar Inside Man neerpende en momenteel werkt aan het scenario van deze Spike Lee film en een nog titelloos project van Brett Rattner.

 

heat

 

Pacino en De Niro zullen — in tegenstelling tot in Heat — deze keer aan dezelfde kant van de wet staan. En aan de goede kant, want beiden spelen agenten die een seriemoordenaar op de hielen zitten. Avi Lerner en Randall Emmett, twee van de zes producenten verbonden aan het project; wilden op de persconferentie in Cannes nog geen verdere details over de plot kwijt. Momenteel proberen ze de filmrechten te verkopen aan een geïnteresseerde studio, maar met De Niro en Pacino aan boord zal dat wel geen enkel probleem zijn.

 

Producent Emmett wou wel nog vertellen dat het idee van Pacino en De Niro zelf kwam: "They're friends, and this really all got started from that." Lerner ging zelfs nog een stapje verder: "This is an event in world history. They were in two scenes in Heat. In this movie, they are in the whole thing together." Wereldgeschiedenis zou ik het nu niet direct durven noemen, maar filmgeschiedenis, ja, dat misschien wel.

 

*Archief:

Ben McKenzie in 88 Minutes (7/11/2005)

Commentaren

Pacino + De Niro = Vuurwerk! Al Pacino en Robert De Niro zijn binnenkort voor een tweede keer samen te bewonderen op het witte doek. In Righteous Kill vertolken de twee legendarische karakteracteurs een flikkenduo op jacht naar een seriemoordenaar. Jon Avnet neemt plaats in de regiestoel en Russell Gewirtz (Inside Man***) pent het script neer. De opnames starten in augustus.

Pacino en De Niro stonden al samen op de affiches van The Godfather, Part II***** en Heat*****, maar daar bleef hun gezamelijke screentime respectievelijk beperkt tot nihil en een paar (weliswaar bangelijke) scènes. Deze keer zouden ze de hele tijd samen te zien zijn. MoviePulp heeft hier maar één ding aan toe te voegen. Can’t fucking wait!

Gepost door: Kenneth | 18-05-07

De commentaren zijn gesloten.