13-05-07

Nicholas Cage is Al Capone

Dat er een prequel komt van The Untouchables, was al langer bekend. Dat die film de titel The Untouchables: Al Capone Rising zou krijgen en geregisseerd zal worden door Brian De Palma, was ook al geen geheim meer. Maar gisteren heeft MTV News het bericht de wereld ingestuurd dat Nicholas Cage de rol van Al Capone zal spelen.

 

Ik weet niet wat ik van dit nieuws moet denken. Ten eerste vind ik het vreemd dat Cage op dit moment even oud is als Robert De Niro in The Untouchables uit 1987. Aangezien Al Capone Rising een prequel is, hadden ze beter voor een jongere acteur gekozen. Ten tweede, ben ik niet zo’n fan van de acteur Nicholas Cage en zeker niet de afgelopen jaren. Het lijkt wel of Cage elke rol aanneemt die langs zijn agent passeert, met als absolute dieptepunt de remake van The Wicker Man.

 

Anderzijds zal Cage voor Al Capone Rising opnieuw kunnen samenwerken met Brian De Palma, en laat Snake Eyes nu net een film zijn waarin ik Nicholas Cage wél goed vind. Het scenario van Al Capone Rising is overigens geschreven door David Levien en Brian Koppelman (Rounders, Runaway Hury, Ocean’s Thirteen).

 

theuntouchables_alcapone

 

“Capone: I'm gonna tell you something. Somebody messes with me,

I'm gonna mess with with him. Somebody steals from me,

I'm gonna say you stole. Not talk to him for spitting on the sidewalk.

Understand. Now, I have done nothing to harm these people but

they are angered with me, so what do they do, doctor up

some income tax, for which they have no case.

To speak to me like me, no, to harass a peaceful man.

I pray to god if I ever had a grievance I'd have a little more self respect.

 One more thing, you have an all out prize fight, you wait until the fight is over, one guy is left standing. And that's how you know who won.”

 

De prequel Al Capone Rising zal zich dus afspelen voor de gebeurtenissen uit The Untouchables. Meer bepaald zal er gefocust worden op de eerste confrontaties tussen Capone en de Ierse agent Jimmy Malone (de rol van Sean Connery in 1987). Voor de rol van Jimmy Malone circuleren momenteel de namen van Colin Farrell en Sean Penn. Dat is dan weer heel wat beter nieuws dan de casting van Cage.

 

The Untouchables was gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren ’50 en ’60. Het was een box office hit, bezorgde Connery een Oscar en lanceerde Kevin Costner als leading man. De preproductie van de prequel begint nog dit jaar in oktober. Het is nog niet bekend of de titel Al Capone Rising behouden wordt, zeker niet na het debacle van Hannibal Rising dit jaar.

 

*Archief:

The Untouchalbes: Al Capone Rising (29/06/2005)

The Untouchables krijgt een prequel (17/12/2004)

De commentaren zijn gesloten.