07-05-07

Star Wars is meest bekeken film

starwarsrobots

Dertig jaar na datum zorgt ‘a galaxy far far away’ nog altijd voor obsessies. De Star Wars trilogie staat immers op de eerste plaats in een poll van films die het meest worden bekeken in een gemiddeld mensenleven. De enquête werd gevoerd in opdracht van de Britse betaalzender Sky Movies.

 

Het is geen grote verrassing dat de trilogie van George Lucas op nummer één staat bij de mannelijke filmkijkers, maar het is wel opvallend dat Han Solo en co ook bij de vrouwen hoog scoren. Enkel Patrick Swayze en zijn Dirty Dancing kan de vrouwelijke kijkers meer bekoren dan Luke Skywalker.

 

Fantasy films en thrillers domineren de top 10 bij de mannen met naast Star Wars ook nog The Terminator, Aliens, The Godfather, Die Hard en Blade Runner. Aan de vrouwelijke kan van de lijst wordt er vooral gedanst en geknuffeld met Grease, The Sound of Music en Pretty Woman, maar ook The Matrix.

 

Star Wars, The Terminator, Jaws en The Lord of the Rings kunnen beide geslachten bekoren. 50% van de ondervraagden gaf toe al meer dan 20 keer naar Star Wars gekeken te hebben. De poll werd gehouden naar aanleiding van het Londense Sci-Fi Film Festival.

 

De 5 meest bekeken films door mannen:

  1. Star Wars trilogie
  2. Aliens
  3. The Terminator
  4. Blade Runner
  5. The Godfather 

En bij de vrouwen:

  1. Dirty Dancing
  2. Star Wars trilogie
  3. Grease
  4. The Sound of Music
  5. Pretty Woman 

Gaan jullie akkoord met dit lijstje of hebben jullie andere films die je al eindeloos bekeken hebt — al dan niet guilty pleasures? De mijne zijn Mulholland Drive, Reservoir Dogs, The Untochables, Seven, Bridget Jones’ Diary, Kill Bill, The Silence of the Lambs, E.T., Scarface en — van guilty pleasures gesproken — Wild Things, Bring It On en Cruel Intentions. I Know it’s bad…

 

19:45 Gepost door karen in lijstjes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lijst, star wars, dirty dancing |  Facebook |

Commentaren

Relativeren Je moet die uitslag toch relativeren: de enquête werd uitgevoerd ter gelegenheid van een sciencefictionbijeenkomst in Londen, en sf-fans kennende... Ze kunnen heel 'imperialistisch' uit de hoek komen. Echt fans. In het wereldje is dat natuurlijk wel amusant, maar of de bevindingen van zo'n enquête dan ook mogen worden veralgemeend, is twijfelachtig.

Gepost door: Peter | 08-05-07

De commentaren zijn gesloten.