03-05-07

Leonardo DiCaprio in film noir van Michael Mann

leodicaprio

Wat Michael Mann vorig jaar met de filmversie van Miami Vice (imdb) uitstak, daar ben ik nog altijd niet wild van. Miami Vice vond ik dus behoorlijk teleurstellend, maar Manns volgende project ziet er opnieuw veelbelovend uit en hopelijk kan hij deze keer wel mijn hoge verwachtingen inlossen.

 

Na Brian De Palma met The Black Dahlia zal nu ook Michael Mann zich wagen aan een film noir. De voorlopig nog titelloze film speelt zich af tijdens de jaren ’30 rond de MGM filmstudio’s. Leonardo DiCaprio speelt een privé detective die de schandalen rond de sterren van MGM moet verduisteren. De PI wordt ingehuurd om uit te zoeken of een actrice haar man vermoord heeft.  

Het scenario van de prent werd vorige week aan verschillende studio’s bezorgd en volgens insiders zou een deal er heel snel kunnen komen. New Line Cinema heeft ondertussen al een bod van 100 miljoen dollar gedaan, wat onder de verwachting van 120 miljoen is.

Volgens diezelfde bronnen is het scenario van John Logan (Gladiator, The Last Samurai, The Aviator) sterk geschreven en doet het denken aan L.A. Confidential van Curtis Hanson. Een uitstekende film, maar zo veel film noirs zijn er de laatste jaren nu ook niet gemaakt om mee te vergelijken. Maar goed.

Voorlopig is verder alleen nog bekend dat de productie in februari begint en dat de opnames voornamelijk in de studio’s zullen plaatsvinden. Legendarische acteurs als Judy Garland en Bugsy Siegel zullen overigens in de film worden verwerkt. De sleutelscène wordt een vuurgevecht in de Trocadero nachtclub op Sunset Boulevard.

Als het hele project groen licht krijgt, is het de eerste keer dat Leonardo DiCaprio en Michael Mann samenwerken. Nochtans waren er in het verleden al verschillende pogingen om de twee samen te krijgen. Zo was Mann voor Scorsese verbonden aan The Aviator en wilden de twee ook samen een biopic over James Dean maken.

Alleszins zal de combinatie Michael Mann, Leonardi DiCaprio en film noir hopelijk voor vuurwerk zorgen.

Commentaren

En wat tussen de films door? Tussen de films door lees ik veel strips. Veel films zijn tegenwoordig trouwens van strips afgeleid. Maar sommige strips kunnen niet verfilmd worden, ze zijn te veel 'strip' om audio-visuele verhalen te kunnen worden. Dat is zeker het geval met het werk van Andreas. Daarom ben ik er een blog over begonnen.

Gepost door: Peter | 06-05-07

ik kom je even een gezellige maandag zeggen groetjes van de wensbox

Gepost door: wensbox | 07-05-07

een hele fijne maandag gewenst groejtes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 07-05-07

De commentaren zijn gesloten.