30-04-07

Vierde keer voor Scott en Crowe

robin hood

Ze moeten elkaar wel heel graag zien want na Gladiator (2000), A Good Year (2006) en American Gangster (2007) gaan Russell Crowe en Ridley Scott een vierde keer samenwerken. Scott zal namelijk achter de camera staan van het drama Nottingham waarin Crowe de hoofdrol zal spelen.

 

Zzoals de titel al doet vermoeden, gaat de film over de bekendste inwoner van het Engelse Nottingham: Robin Hood. Maar Ridley Scott zou Ridley Scott niet zijn als hij een heel andere draai aan het verhaal zou geven.

 

Russell Crowe zal de sheriff van Nottingham spelen die in deze versie één van de goeieriken is. Deze sheriff is een eerlijke, nobele ambtenaar die onder het gezag van een corrupte koning werkt. De sheriff raakt betrokken in een driehoeksrelatie tussen Robin Hood en zijn liefje Marion.

 

Het scenario van Nottingham is geschreven door Ethan Reiff en Cyrus Voris (Bulletproof Monk). Brian Grazer is de producent van de film waarvan de productie volgend jaar van start gaat. Rond 2009 zou de film dan in de zalen moeten verschijnen.

 

Veel meer is er voorlopig nog niet bekend over het project, behalve nog dit: Ridley Scott zou in een heuse strijd om de regisseursstoel o.a. Sam Raimi, Bryan Singer en John Turteltaub geklopt hebben. Dat hij nu maar zorgt voor een spetterende film.

 

*Archief:

Nieuwe samenwerking Crowe en Scott (28/07/2005)

 

De commentaren zijn gesloten.