29-04-07

Preview: Because I Said So

because-i-said-so

Als de tagline “She's just your normal, overprotective, overbearing, over-the-top mother” je bekend in de oren klinkt, moet je zeker gaan kijken naar de nieuwe romantische komedie Because I Said So die vanaf 4 juli in onze zalen te zien is.

 

In Because I Said So speelt Diane Keaton de alleenstaande Daphne Wilder die de trotse moeder is van drie dochters en met hen alleen de beste bedoelingen heef. Maar natuurlijk hebben haar dochters — de psychologe Maggie (Lorelai Gilmore Lauren Graham), de sexy Mae (Piper Perabo) en de onzekere Milly (Mandy Moore) die een ramp is wat betreft relaties en mannen — hier een andere mening over. Om haar jongste dochter Milly voor een zoveelste relatieblunder te behoeden, besluit Daphne zelf de touwtjes in handen te nemen en voor haar de perfecte man te zoeken. De relatie tussen moeder en dochter komt onder spanning te staan wanneer Daphne een contactadvertentie in de lokale krant zet. Maggie en Mae besluiten in actie te komen om hun moeder de beginselen van moederliefde uit te leggen: waar begint het, en vooral, waar stopt het?

 

De regisseur van Because I Said So is Michael Lehmann die in 2002 het gruwelijke 40 Days and 40 Nights maakte. Andere films van hem zijn The Truth About Cats and Dogs, Hudson Hawk en Heathers. Het scenario is geschreven door Jessie Nelson (I Am Sam, Stepmom) en Karen Leigh Hopkins (Stepmom) die de namen van de hoofdpersonages gehaald hebben uit een gedicht dat begint met de woorden "Maggie and Milly and Molly and May went to he beach to play one day." En dus niet van het liedje Maggie May van Rod Stewart.

 

De Amerikaanse recensenten waren niet echt enthousiast over Because I Said So en met 42 miljoen dollar opbrengsten was de film ook aan de kassa geen hoogvlieger. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden als je van dit soort films houdt. De trailer vind je trouwens bij Apple.

Commentaren

gij hebt een coole blog!

Gepost door: joris | 29-04-07

De commentaren zijn gesloten.