24-04-07

Preview: Disturbia

disturbiabanner
 
posterdisturbia

Voor de tweede week op rij prijkt de thriller Disturbia aan de top van de Amerikaanse box office. Reden genoeg om deze Disturbia eens van naderbij te bekijken.

 

Korte inhoud: Na de dood van zijn vader wordt jonge Kale een teruggetrokken tiener die zich inlaat met de verkeerde vrienden. Kale raakt zelfs zo erg op het foute pad dat hij door de rechtbank veroordeeld wordt tot huisarrest door middel van een elektronische enkelband. Na enkele dagen loopt Kale thuis – tot wanhoop van zijn moeder Julie – de muren op. Kale vindt er niet beter op dan zijn buren te bespioneren samen met zijn vrienden. Beetje bij beetje raakt Kale ervan overtuigd dat zijn buurman een seriemoordenaar is, maar hoe moet hij dat gaan bewijzen?

 

Disturbia lijkt een beetje een soort Rear Window voor de 21e eeuw. Dat blijkt al uit de korte inhoud maar dat was ook de overheersende teneur van de Amerikaanse reviews. "There are no big surprises, but the jumps and jolts are well timed and the overall mood is at once grisly and good-natured -- more diverting than disturbing" (The New York Times). "Even if you have seen many variations of Disturbia's story, you might still find some entertainment value in this spirited, smart-alecky thriller" (Newsday).  

 

D.J. Caruso is de man die tijdens de opnames van Disturbia achter de camera stond. De 42-jarige regisseur zouden we nog kunnen kennen van de behoorlijk flauwe thriller Taking Lives (2004) waarin Angelina Jolie Kiefer Sutherland verdacht terwijl Ethan Hawke eigenlijk de moordenaar was. Voor Disturbia kon Caruso rekenen op de rijzende ster Shia LaBeouf (Bobby) die binnenkort zal te zien zijn in Indiana Jones 4, Carrie-Ann Moss (The Matrix) en David Morse (The Green Mile).

 

Op 22 augustus 2007 komt Disturbia uit in België, ondertussen kan je je al amuseren met de trailer.

Commentaren

ik vind trillers hele goeiefilms.
en bedankt van jou berichtje in mijn blogs. en verder een hele fijne woensdag vandaag.
groetjes van kristalvrouwtje.

Gepost door: kristalvrouwtje | 25-04-07

Disturbia deze film werd al voorgebracht tijdens de Fantastic film festival, (5/17 april) tijdens de closing gala.
En wat mij betreft, vond ik deze prent, en beetje déjà vu. Shea LaBoeuf is veel te licht om deze film op zijn schouders te dragen. En alle events zijn "predictable". Geen slechte, maar ook geen gooie film ook niet. Et dat dit de amerikaans box-Office leid begrijk ik helemaal niet. Voor meerdere inlichtingen...een zicht op mijn blog......tik BIFFF en en daar zijn mijn artikels.
Bravo voor Uw Blog...

Gepost door: mich | 26-04-07

De commentaren zijn gesloten.