17-04-07

Clive Owen gaat internationaal

owen

Hij mag het aanbod om James Bond te spelen dan wel naast zich neer hebben gelegd, maar dat wil niet zeggen dat Clive Owen geen geheim agent wil spelen. De Britse acteur zal dan ook een agent van Interpol vertolken in de nieuwe thriller The International.

 

Het verhaal draait rond een obsessieve Interpol agent die een onderzoek naar één van de meest machtige bankinstellingen in de wereld leidt. Tijdens het onderzoek ontdekt de agent een wereldwijd netwerk van gokken, corruptie en moord. Zijn obsessie naar de waarheid wordt enkel groter wanneer hij ontdekt dat ook de organisatie waarvoor hij werkt, betrokken partij is.

 

De film zal geregisseerd worden door de Duitser Tom Tykwer en dat is bijzonder goed nieuws want Tykwer bracht ons Lola Rennt en vorig jaar nog Perfume. Het scenario is dan weer geschreven door debutant Eric Singer. John Woo is één van de producenten. De opnames beginnen in september 2007. Het klinkt alvast als een zeer boeiend project, eentje om in het oog te houden.

 

Het wordt trouwens een goed jaar voor fans van Clive Owen want de acteur zal ook nog te zien zijn in de thriller Shoot 'Em Up, het vervolg op Elisabeth The Golden Age en in de sequel Sin City 2. Daarnaast wordt de acteur het gezicht van een nieuwe lijn schoonheidsproducten voor mannen van Lancome.

 

*Archief:

Clive Owen is Philip Marlowe (26/01/2007)

Clive Owen paradieert James Bond (19/02/2006)

Review: Children of Men

Review: Inside Man   

Preview: Derailed  

Review: Closer

19:44 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clive owen, tom tykwer, the international |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.