16-04-07

Edward Norton is de nieuwe Hulk

Edward Norton, één van de beste acteurs van zijn generatie, wordt de nieuwe The Incredible Hulk. Als de kalender voor vandaag geen 16 april aanwees, zou ik zowaar denken dat dit een aprilgrap is. Want wat gaat een acteur als Edward Norton in godsnaam doen in een film als The Hulk 2?

hulk1

Met een release datum van 13 juni 2008 zal The Incredible Hulk één van de zomerblockbusters van volgend jaar moeten worden. In zulke films primeren spektakel en actie boven een goed scenario, de regie en de acteurs. Dan heb je twee Oscarnominaties op je actief staan (voor American History X en Primal Fear) en dan ga je in zoiets meedoen, nee, daar snap ik echt niks van.

 

Erger nog is dat The Hulk 2 zal geregisseerd worden door Louis Leterrier, de man achter de Transporter films en Unleashed. Het scenario wordt neergepend door Zak Penn die verantwoordelijk is voor de rammelende scenario’s van Elektra, Fantastic Four en Inspector Gadget. Gelukkig kan Penn ook nog de X-Men trilogie voorleggen.

 

edward_norton

Bij Marvel zijn ze natuurlijk zeer tevreden met Norton, Kevin Fiege van Marvel: "Edward Norton is a rare talent and one of the most versatile actors in the business. His ability to transform into a particular role makes him the ideal choice to take on the character of Bruce Banner and the Hulk. Edward is perfectly suited to bring one of the most popular and important Marvel icons to the bigscreen in a new and exciting way."

 

Edward Norton neemt de rol van The Hulk over van aussie Eric Bana die in Hulk van Ang Lee Bruce Banner speelde. Ang Lee’s visie op The Hulk startte in 2003 met een sterk openingsweekend maar viel daarna terug en wist de recette van die andere superhelden van Marvel - Spider-Man, X-Men en Ghost Rider – niet te evenaren. Hulk werd bovendien een comic book verfilming genoemd voor mensen die niet houden van comic books.

 

De nieuwe versie van The Hulk zal minder serieus zijn dan die van Ang Lee en zal meer afgestemd zijn op de originele comic books. Meer bepaald zal de film focussen op Bruce Banner, die op de vlucht is en een oplossing tracht te vinden voor zijn groene woede.

 

Het is natuurlijk nog te vlug om te oordelen – denk maar aan Daniel Craig en James Bond en hoe goed dat afliep – maar het is op zijn minst een zeer vreemde carrièrewending van Norton die het best is wanneer hij getormenteerde personages kan spelen (The People vs Larry Flint, The Illusionist, 25th Hour, The Painted Veil, Fight Club). De opnames starten deze zomer in Toronto.

 

*Archief:

Wordt Fox Mulder de nieuwe Hulk? (18/01/2006) 

De commentaren zijn gesloten.