14-04-07

Trailer: Atonement

atonement

Fans van liefdesverhalen als Sense and Sensibility en Pride and Prejudice kunnen volgend jaar hun hart ophalen aan het Britse romantische drama Atonement waarvan een eerste trailer online staat bij Empire. Atonement is de verfilming van de gelijknamige roman van Ian McEwan uit 2001. Het boek won allerhande literaire prijzen en schopte het zelf tot het lijstje van de 100 beste romans van Time Magazine. Met het bronmateriaal zit het dus wel snor.

 

De korte inhoud: Zomer 1935. De 13-jarige, uit een welgestelde familie afkomstige, Briony Tallis is een ontluikende toneelschrijfster. Op een dag ziet ze echter hoe Robbie, de zoon van de bediende van het huis, haar zus Cecilia laat strippen en nadat ze daarna een obscene brief van Robbie aan Cecilia leest, trekt ze haar eigen conclusies. Wanneer haar nichtje Lola de volgende dag wordt verkracht, beschuldigt Briony zonder veel bewijs Robbie van de misdaad. Iedereen gelooft haar behalve Cecilia, die nog steeds hopeloos verliefd is op Robbie. De jongeman belandt door toedoen van Briony echter in de gevangenis en raakt spoedig als jonge soldaat in Frankrijk betrokken in de slag om Duinkerken.

 

De 35-jarige regisseur Joe Wright heeft in 2005 al de Jane Austen adaptatie Pride and Prejudice in goede banen geleid. Wright loodste daarin Keira Knightley naar een eerste Oscarnominatie. Knightley doet ook mee in Atonement en speelt de rol van Cecilia. Ze krijgt als tegenspeler het Schotse aanstormende talent James McAvoy (The Last King of Scotland, Chronicles of Narnia). Verder herkennen we ook nog Brenda Blethyn en Vanessa Redgrave in de cast.

Zoals gezegd vind je de eerste trailer op de website van het Britse magazine Empire maar ondertussen staat de trailer ook gewoon al op YouTube. Deze trailer ziet er overigens veelbelovend uit, Joe Wright lijkt de geknipte regisseur voor deze adaptatie, Keira Knightley zou wel eens definitief afstand kunnen doen van Elizabeth Swann uit Pirates, James McAvoy krijgt terecht de stempel talent en de beelden zien er gewoon goed uit. Het wachten is tot 26 september 2007 wanneer Atonement in onze zalen verschijnt.

 

Archief:

Keira Knightley: Atonement of Best Time of Our Lives? (12/03/2006)

 

De commentaren zijn gesloten.