12-04-07

Bernini Mysterie met Tom Hanks en Ron Howard

davincicodeHet was vorig jaar al min of meer aangekondigd maar het is nu ook officieel bevestigd: Tom Hanks en Ron Howard zullen meewerken aan de sequel van The Da Vinci Code. Hanks mag zijn nektapijtje weer laten groeien want hij speelt opnieuw professor Robert Langdon en Howard zal weer achter de camera kruipen. 

In Angels & Demons (Nederlandse vertaling: Het Bernini Mysterie) trekt Robert Langdon naar Rome waar hij een moord probeert op te lossen. In de Italiaanse stad ontdekt de professor echter dat een mysterieuze donkere sekte The Illmuniti van plan is om het Vaticaan op te blazen. Langdon zet alles op alles om hen tegen te houden en wordt daarbij geholpen door de Italiaanse wetenschapster Vittoria Veta. 

De geruchten doen de ronde dat Hanks voor Angels & Demons de grootste cheque ooit uit de filmgeschiedenis zal ontvangen. Sony ontkent vooralsnog en wil alleen bevestigen dat de productie van start gaat in januari 2008 en de release datum gepland si voor 19 december 2008. The Da Vinci Code bracht in totaal 758 miljoen dollar op, maar de hype was groter dan de film. 

Akiva Godsman werkt momenteel aan de herwerking van het boek tot filmscript. Hopelijk besteedt hij daar meer tijd aan, dan aan dat van The Da Vinci Code want dat scenario blonk niet echt uit in originaliteit. Persoonlijk vind ik Het Bernini Mysterie veel beter en spannender dan The Da Vinci Code maar vorige keer maakten Howard en co van een redelijk boek een heel slappe inspiratieloze film. Hopelijk doen ze dit keer beter maar ik hou mijn hart al vast voor de scène met de helikopter. In het boek was die al over het randje van waarschijnlijkheid. 

Eén van de weinige goede dingen uit The Da Vinci Code, namelijk Ian McKellen zal er deze keer helaas niet meer bij zijn. Gelukkig doet ook Audrey Tautou niet meer mee, maar er gaan geruchten dat de rol van Vittoria Veta wel eens zou kunnen gaan naar topmodel Gisele Bündchen.

*Archief:

Spielberg: Bernini? (6/05/2006)

Groen licht voor Bernini Mysterie (23/05/2006)

The Da Vinci Code review (21/05/2006)

Tweede klacht voor plagiaat (12/04/2006)

Trailer (14/12/2005)

Protest tegen The Da Vinci Code (16/08/2005)

Teaser teaser trailer (18/05/2005)

The Da Vinci Code casting (1/10/2004)

De commentaren zijn gesloten.