08-04-07

Grindhouse neemt slechte start

grindhousebanner

 

Ondanks een grote promotiecampagne heeft Grindhouse, het gezamelijke project van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino, geen bloedbad aangericht in de Amerikaanse box office. Meer zelfs, de drie uur durende ode aan de b-films uit de jaren ’70 wist met moeite de vierde plaats in de top 10 te bemachtigen. Blades of Glory en Meet the Robinsons wisten hun kopposities van vorige week te behouden en Grindhouse moest ook nog de komedie Are We Done Yet? laten voorgaan.   

 

Grindhouse wist uiteindelijk 5 miljoen dollar te verzamelen op zijn openingsdag en dat is ruim onder de verwachtingen (en voor een budget van 55 miljoen dollar een zeer schamel resultaat). Waarschijnlijk krijgt de film af te rekenen met zijn r-rating, zijn lange speelduur en zijn te specifieke doelgroep. In het eerste geval zal dit waarschijnlijk The Weinstein Company sterken in hun besluit om in Europa de film op te splitsen in twee delen. Death Proof van Tarantino zal in België op 6 juni uitkomen terwijl we op Planet Terror van Rodriguez moeten wachten tot 1 augustus. Maar slechte box office resultaten of niet, het blijft natuurlijk een dwaze beslissing om de films apart uit te brengen.

 

Bij de Amerikaanse critici twijfelen ze ondertussen of ze Grindhouse in één geheel moeten bespreken of de twee delen afzonderlijk. De meeste verkiezen echter om Planet Terror en Death Proof apart te recenseren en daaruit blijkt dat Death Proof van Tarantino de betere is van de twee. The Los Angeles Times vindt Planet Terror teleurstellend terwijl Death Proof “surprises at almost every turn.” Ook Joe Morgenstern van de Wall Street Journal vindt Death Proof "much the superior of the two" met "an action climax of remarkable emotional intensity." Claudia Puig van USA Today noemt de film “three hours of mostly campy fun ... a rowdy jolt of quasi-nostalgic escapism." Stephen Post van The Washington Post haalt ook het probleem van Grindhouse aan de box office aan. De film is namelijk bedoeld voor "an audience that pines for the gory double-feature format that petered out in the early '70s. That audience can be counted: One, two. Named Tarantino and Rodriguez." Maak daar maar drie van.

 

Hier is overigens de fake trailer van Thanksgiving van Eli Roth die tussen Death Proof en Planet Terror zal vertoond worden. Althans in de Engelssprekende landen, wat er met de trailers in België zal gebeuren, is immers nog niet bekend. Opgelet want er zitten enkele expliciete beelden in de trailer.

 

>>>>>> petitie tegen splitsen Grindhouse <<<<<<

 

*Archief:

Europese Grindhouse wordt gesplitst! (1/03/2007)

Grindhouse: Trailer (16/02/2007)

Grindhouse: Teaser trailer (21/12/2006)

Eerste foto's Grindhouse (14/12/2006)

Grindhouse: Trailer (11/10/2006)

Grindhouse Posters (7/08/2006)

Grindhouse voor Pasen 2007 (22/05/2006)

De toekomst van Tarantino (21/09/2005)

Tarantino en Rodriguez bundelen de krachten (26/05/2005)

De commentaren zijn gesloten.