01-04-07

Julianne Moore wordt Dana Scully!

mulder-scully34

De afgelopen week verklaarde acteur David Duchovny dat momenteel de laatste onderhandelingen over de tweede film van The X-Files worden afgerond. Volgens Duchovny zouden de opnames van de opvolger van Fight The Future volgend jaar al van start kunnen gaan. Hoewel er nog geen definitief script is, kon Duchovny al wel vertellen dat het verhaal vooral rond FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully (Gillian Anderson) zou gaan en dat er een ‘supernatural element’ in de film zou zitten. What’s new?

 

Robert Patrick heeft al laten weten dat hij het ziet zitten om de rol van John Doggett opnieuw te spelen. De eerste film van de serie kwam uit in 1998 en sindsdien zijn er constant geruchten geweest over een mogelijke sequel. Maar door problemen van bedenker Chris Carter met de studio werd het project steeds op de lange baan geschoven.

 

Vandaag pakt de website Moviehole uit met het nieuws dat Gillian Anderson niet zal meespelen in de sequel. Anderson laat via haar woordvoerder weten dat “The X-Files has been a wonderful experience, and I will always cherish my time on the series and the film, but the time has come to move on - I just don’t believe I can bring anything more to the character at this point. I wish the filmmakers my heartfelt best”. De actrice was vorig jaar nog genomineerd voor een BAFTA award voor haar rol in de miniserie “Bleak House” en was onlangs nog te zien in The Last King Of Scotland.

 

Volgens Moviehole onderhandelt 20th Century Fox momenteel met Julianne Moore om Anderson te vervangen. Ironisch genoeg verving Moore ook al Jodie Foster toen die na The Silence of the Lambs genoeg had van Clarice Starling en niet meer wilde meespelen in Hannibal. Moore en Duchovny waren eerder al samen te zien in Evolution en Trust the Man.

 

aprilvis

Kijk, als een website uitpakt met dergelijk nieuws, is het niet onverstandig om eerst naar de datum te kijken. Maar helaas haalde de emotie het van het verstand en was ik gedurende vijf minuten met dit bericht weg. Gelukkig voor alle fans van “The X-Files” was dit een aprilgrap van Moviehole en zal Anderson wel degelijk Dana Scully spelen in de sequel, als die er ooit komt natuurlijk. En die van Joblo is anders ook een goeie.

 

*Archief:

Mulder in Things We Lost in the Fire (7/07/2006)

Waar blijft tweede film? (24/05/2006)

Movie Blog Talk 5: De beste series

Fox Mulder wordt The Hulk (16/01/2006)

The Truth is Almost Out There (26/10/2005)

Tweede film The X-Files komt eraan (17/04/2005)

 

En ook:

Aprilgrap haalt imdb (4/04/2006)

Ook Jan Verheyen naar Hollywood (1/04/2006) 

Commentaren

hahaaa, ik was er dus ook mee weg hé!! Was al helemaal emotioneel aan het worden...!

Gepost door: lachesis | 02-04-07

De commentaren zijn gesloten.