26-03-07

Scorsese en DiCaprio deel 4

11martin

Kersvers Oscarswinnaar Martin Scorsese heeft plannen om opnieuw samen te werken met acteur Leonardo DiCaprio. Na The Aviator, Gangs of New York en The Departed gaan Marty en Leo werken aan The Wolf of Wall Street gebaseerd op de autobiografie van Jordan Belfort. De scenarist is Terence Winter (“The Sopranos”).

 

Warner Bros won de oorlog per opbod die sinds vorige week woedde tussen Warner and Appian aan de ene kant en Paramount en Plan B aan de andere kant. De bezitters van de filmrechten van het boek kozen uiteindelijk voor Warner omdat zij de succesvolle tandem Scorsese – DiCaprio konden aanbieden. Maar het is nog wel niet officieel bekendgemaakt dat de twee ook effectief betrokken zijn bij het project.

 

Leonardo DiCaprio zou auteur Jordan Belfort zelf spelen, een stockbroker van Long Island die 20 maanden in de cel zat omdat hij weigerde deel te nemen aan de ontmaskering van een massale fraudezaak in de jaren ’90. De oplichting focuste vooral op Wall Street en de bankwereld, maar ook infiltratie in de lokale maffia maakte deel uit van het plan.

 

Het is nog niet bekend waar The Wolf of Wall Street past in het rijtje films dat Scorsese momenteel op zijn agenda heeft staan. Naast DiCaprio zou Warner een tweede grote naam casten in de rol van de FBI-agent die van Belfort een informant wil maken.

 

Deze tweede acteur zal waarschijnlijk niet Mark Wahlberg zijn want deze zegt vandaag op de imdb dat hij samenwerken met Scorsese heel moeilijk vond. Op de set van The Departed waren Wahlberg en Scorsese “constantly struggling”. "Marty and I were constantly in this struggle. I had problems with Marty. He was 'I'm Martin Scorsese... da-dee-da.' He was pushing me in different ways."

 

De rol van Sergeant Dignam (waarvoor Wahlberg overigens genomineerd was voor een Oscar – als enige van de cast) zorgde ook voor problemen met de rest van de cast. "But it wasn't just Marty. The whole time I was in the character so I was mad at everybody. It was Leo (DiCaprio), Matt (Damon) and Jack (Nicholson). F**k Jack too. We were able to laugh about it afterwards and we have a great relationship now and we're going to do other stuff in the future."  

De commentaren zijn gesloten.