23-03-07

Kate Winslet en Leonardo DiCaprio opnieuw samen in film

titanic_028

Tien jaar na Titanic gaan Leonardo DiCaprio en Kate Winslet opnieuw samenspelen in een film. Revolutionary Road is de titel van de prent en zal worden geregisseerd door Sam Mendes (American Beauty en Jarhead), tevens meneer Winslet.

 

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Yates uit 1961. Frank en April Wheeler vormden ooit een jong, mooi en getalenteerd koppel, maar Frank werkt nog steeds, al twintig jaar, bij hetzelfde slaperige kantoor en van Aprils acteerdromen is weinig meer over. Hun leven wordt slechts bijeengehouden door de gedachte dat hun vroegere idealen nog steeds binnen handbereik liggen, maar ze lijken vast te zitten in hun beklemmende suburb-leventje.

Mendes begint deze zomer met de preproductie gebaseerd op een scenario van Justin Haythe. De film is een samenwerking tussen Dreamworks en BBC Films. Bij deze laatste zijn ze alvast opgetogen: "To be working with such outstanding talent is particularly exciting," aldus David Thompson van BBC Films. "We could not be more delighted at the way this film has come together. This is an extraordinary story with wide international appeal and resonance."

Sinds Titanic zijn Winslet en DiCaprio bijna continu aan het werk geweest maar zijn ze nooit meer samen te zien geweest. Titanic is nu nog steeds de meest succesvolle film in de box office geschiedenis met 1,8 biljoen dollar winst wereldwijd. Daarnaast won de film ook 11 oscars in 1998 en dat is samen met Ben Hur en LOTR: The Return of the King een record.

 

Zowel Winslet als DiCaprio grepen dit jaar overigens naast een Oscar. Winslet kon ook haar vijfde nominatie niet verzilveren voor Litte Children, terwijl DiCaprio zijn derde nominatie kreeg voor Blood Diamond. Het is de eerste keer dat Sam Mendes één van de twee acteurs zal regisseren. Als daar maar geen ruzie ten huize Mendes – Winslet van komt.

Commentaren

GEWELDIG! IK KAN NIET WACHTEN! ECHT ZO GAAF! :D

Gepost door: Lianne | 30-03-07

gaaf echt gaaf
de mooiste film ter wereld

Gepost door: sophie | 26-03-08

ik heb m al gezien:D:D:D:D:D:D:D

Gepost door: ans | 22-01-09

romantische en dapper ik moest bijna huilen echt dapper van jullie ongelofelijk

Gepost door: kate | 06-06-09

romantische en dapper ik moest bijna huilen echt dapper van jullie ongelofelijk

Gepost door: kate | 06-06-09

De commentaren zijn gesloten.