21-03-07

Beroering over filmposter

In Amerika is commotie ontstaan over de marketingcampagne rond de nieuwe horrorfilm Captivity. Op de posters is actrice Elisha Cuthbert (“24”, The Girl Next Door) te zien terwijl ze wordt ontvoerd, gefolterd en vermoord. Productiemaatschappij After Dark Films en de Motion Picture Association of America werden gebombardeerd met boze e-mails zodra de posters vorige week in het straatbeeld verschenen.

 

captivity

De klagers vonden dat de beelden van een ontvoering en moord van een jonge vrouw te grafisch waren en stonden erop dat de posters werden verwijderd. Volgens Courtney Solomon, de CEO van After Dark, berust alles op een misverstand en werden de verkeerde documenten naar de drukker gestuurd. De producenten hadden – naar eigen zeggen – geen enkel idee dat de foute posters opgehangen waren totdat ze overspoeld werden met telefoontjes en e-mails. "I wasn't going to go with this campaign. I thought it was OTT (over the top). Nothing like this can ever happen again. This was not a malicious act, not a PR stunt. We're truly sorry for anyone we offended," aldus Solomon.

 

Ondertussen was de campagne al wel verspreid in Los Angeles en New York en reden al meer dan 1400 taxi’s in NY rond met Elisha Cuthbert op de flank. Slechter zullen ze er bij After Dark zeker niet van worden en de film zou zo wel eens een uitstekend openingsweekend kunnen krijgen. Captivity moet het alleszins hebben van de hype want het verhaal lijkt een doorslagje van Saw en Hostel. Nadat ze zich in “24” al eens tien keer in één seizoen liet ontvoeren, wordt Elisha Cuthbert samen met een chauffeur gekidnapt door een seriemoordenaar. Terwijl de gek de twee systematisch foltert, vinden de twee ontvoerden nog de tijd om verliefd te worden. Captivity komt op 22 augustus naar België.

 

captivity7

19:41 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: poster, captivity, roland joffe, elisha cuthbert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.