17-03-07

Preview: Lonely Hearts

posterlonelyhearts

Vorig jaar deed Brian De Palma met The Black Dahlia een meer dan geslaagde poging om nieuw leven in het film noir genre te blazen. Dit jaar probeert Lonely Hearts het genre levendig te houden.

 

Lonely Hearts is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Martha Beck (Salma Hayek) en haar handlanger Raymond Fernandez (Jared Leto) die in de jaren ’40 minstens twaalf vrouwen beroofden en vermoordden. Hun plannetje was simpel maar effectief: het koppel lokte hun slachtoffers door een advertentie in een lokale krant te plaatsen waarin Raymond zich aanprees als Latin Lover. Vooral weduwes reageerden gretig op de contactadvertentie, hierdoor werden de twee moordenaars al snel de ‘Lonely Hearts Killers’ genoemd. De New Yorkse detectives Elmer C. Robinson (John Travolta) en Charles Hildebrandt (James Gandolfini) wisten de twee sociopaten uiteindelijk te vatten maar er waren geen bewijzen omdat er geen lijken waren. Op het einde van de jaren ’40 werd het koppel toch veroordeeld tot de doodstraf. En op 8 maart 1951 werden ze hand in hand geëlektrocuteerd in de Sin Sing gevangenis.

 

De onbekende Todd Robinson mocht plaatsnemen in de regiestoel en van daaruit mocht hij een behoorlijk indrukwekkende cast regisseren. Naast Hayek, Leto, Travolta en Gandolfini doen immers ook nog Laura Dern en Scott Caan mee. Vooral het koppelen van Travolta en Gandolfini als de twee detectives is iets om naar uit te kijken.

 

Lonely Hearts zou op 7 maart uitgekomen zijn in België maar daar werd weinig ruchtbaarheid aan gegeven. De film speelt momenteel alleen in Antwerpen, Mechelen, Genk, Maasmechelen, Gent en Oostende. Ondertussen kan je al wel kijken naar de trailer die mij echter nog niet helemaal kan overtuigen. Visueel ziet het er heel film noir-achtig uit maar Hayek en Leto overtuigen niet echt als de twee hoofdpersonages. Travolta en Gandolfini lijken daarentegen wél in hun rol te passen.

 

De poster van Lonely Hearts doet overigens wel heel erg denken aan die van … The Black Dahlia.

 

lonelyhearts

De commentaren zijn gesloten.