16-03-07

Sherlock Holmes ondergaat metamorfose

holmes

Warner Bros loopt met plannen rond om Sherlock Holmes een opknapbeurt te geven. De studio heeft producent Lionel Wigram (The Good German), scenarist Michael Johnson en regisseur Neil Marshall (The Descent, Dog Soldiers) al onder de arm genomen om het plan in goede banen te leiden.

 

Na Batman, Superman en James Bond ontsnapt dus ook speurder Sherlock Holmes niet aan een ‘reboot’. Over het hele project is nog niet veel bekend, maar creative executives van Warner zeggen dat ze hetzelfde resultaat beogen als Christopher Nolan met de Batman franchise deed.

 

Het verhaal zal gebaseerd zijn op een comic book die Lionel Wigram nog moet schrijven. Wigram is zelf een voormalige ‘creative exec’ bij Warner (o.a. voor de eerste drie Harry Potter films) maar is dus nu overgeschakeld naar het schrijven van comics. Naar eigen zeggen zak Wigram in zijn comic delen van Holmes’ karakter naar voor brengen die auteur Arthur Conan Doyle nooit heeft belicht.

 

In Wigrams visie op Holmes heeft de bekende detective zijn Victoriaanse stijfheid grotendeels verloren en is Holmes meer avontuurlijk. Sherlock Holmes zal onder meer zijn – en hou je vast – talenten als bokser en expert in zwaarden gebruiken om misdaden op te lossen. Ook Holmes’ hulpje Watson zal een volledige opknapbeurt ondergaan maar met welke wapens die zal spelen, is nog niet bekend.

 

Wigram, Johnson en Marshall zijn net als Holmes zelf, allemaal Britten. De bekende detective is al ontelbare keren vertolkt op televisie, in films en in het theater. Meer dan 75 acteurs hebben de pijprokende Londense detective gespeeld in 200 films en series sinds 1900.

 

Regisseur Neil Marshall leverde in 2005 de horrorfilm The Descent af waarvoor hij o.a. een Empire award won. Het hele project is gemaakt met toestemming van de afstammelingen van sir Arthur Conan Doyle. Dit zou wel eens het begin van een succesvolle nieuwe serie films kunnen worden.

 

De commentaren zijn gesloten.