08-03-07

Steven Spielberg koopt de rechten van Kuifje

tintin

De Hergé Studios maakten vandaag bekend dat Dreamworks heeft beslist om een serie films te maken rond de Belgische stripheld Kuifje. Het bericht kwam van Nick Rodwell, de echtgenoot van de weduwe van tekenaar Hergé en tevens de topman van de Studios Hergé.

 

Dreamworks zal nu beginnen met de preproductie van de film, die rond 2009 in de bioscoop moet verschijnen. Er werd geen informatie vrijgegeven over de vorm van de film (live action, animatie of computer-generated), noch over welke boeken zullen verfilmd worden. Maar Rodwell wist wel te vertellen dat als de eerste film het goed doet aan de box office, er meerder Kuifje films zullen volgen.

 

Steven Spielberg kocht de filmrechten van Kuifje al in 1983 en besloot dus nu om via zijn studio Dreamworks de rechten te verlengen. Het was altijd de droom van tekenaar Hergé dat Steven Spielberg de avonturen van Kuifje zou maken voor het witte doek. Met het akkoord van vandaag lijkt die droom een beetje dichterbij, maar het is omdat Dreamworks de rechten heeft dat Spielberg de film ook daadwerkelijk zal regisseren.

 

Maar Steven Spielberg lijkt mij alvast een uitstekende keuze als regisseur van Kuifje. Over de casting is nog helemaal niks bekend maar Jude Law vind ik wel een geschikte keuze. Wat denken jullie? En wat met Jansen en Janssen, kapitein Haddock, professor Zonnebloem en Bianca Castafiore?

 

18:38 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kuifje, tintin, herge, steven spielberg |  Facebook |

Commentaren

wa? steven steelberg gaat kuifje de film maken.
hoe schoon. :)

Gepost door: miciel | 31-07-07

De commentaren zijn gesloten.