07-03-07

M. Night Syamalan vindt onderdak bij Fox

mnightsyamalan

Met 42 miljoen dollar opbrengst voor een budget van 75 miljoen was Lady in the Water geen kaskraker. Bovendien won regisseur M. Night Syamalan er nog de razzie voor slechtste regisseur en slechtste mannelijke bijrol van het jaar voor. Maar de regisseur met Indische roots krijgt van 20th Century Fox een nieuwe kans want de studio heeft de rechten voor Syamalans volgende film, The Happening, gekocht.

 

Fox heeft groen licht gegeven voor de thriller die Syamalan schreef en ook zal regisseren. De opnames starten in augustus in Philadelphia en de film zal de zalen bereiken in juni 2008. Door met Fox in zee te gaan, verbreekt Syamalan zijn deal met Disney die al sinds The Sixth Sense (1999) overeind bleef. Maar toen de regisseur het een beetje bont maakte tijdens de promotie voor Lady in the Water vonden ze het bij Disney welletjes en werd Syamalan verzocht zijn boeltje te pakken.

 

Maar nu vindt de regisseur dus onderdak bij Fox die hem een tweede kans geeft. En terecht wat mij betreft want hoewel Syamalan het niveau van The Sixth Sense en Unbreakable nooit heeft kunnen evenaren met Signs en The Village waren het toch nog behoorlijke films.

 

The Happening zal overigens Syamalans eerste film met een R-rating worden. Het is een paranoïde thriller over een familie op de vlucht voor een natuurramp die een bedreiging vormt voor de hele mensheid. Verwacht wordt dat het budget rond de 57 miljoen dollar zal liggen. M. Night Syamalan heeft alvast verklapt dat hij een grote ster zal casten voor de mannelijke hoofdrol.

 

Naar eigen zeggen heeft de regisseur voor 20th Century Fox gekozen omdat de studio ervaring heeft met rampenfilms zoals The Day After Tomorrow en Independance Day. "Tom Rothman [van Fox] felt strongly about making this my first R-rated picture. We talked about trying to get the kind of intensity that is present in Silence of the Lambs, and the kind that Guillermo del Toro got in Pan's Labyrinth. The impact of the beautiful things in that movie wouldn't have landed as strongly if the film had not been R rated."

 

Door zijn nieuwste al te vergelijken met The Silence of the Lambs en Pan’s Labyrinth legt M. Night Syamalan de lat wel heel erg hoog. Afwachten of hij er weer niet grandioos afdondert zoals met Lady in the Water. Maar zelfvertrouwen heeft de man alleszins genoeg.

 

19:18 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: m night syamalan, the happening |  Facebook |

Commentaren

ik ben blijkbaar een van de weinigen die lady in the water wel konden appreciëren. ik vond hem zelfs stukken beter dan signs.

Gepost door: Horst | 07-03-07

De commentaren zijn gesloten.