24-02-07

Trailer: Next

nextbanner

 

Tussen alle trilogieën in (Pirates of the Caribbean, Shrek, Spider-Man en Harry Potter), wil ook de actiethriller Next deze zomer een poging doen om veel volk richting de bioscoopzaal te lokken. Maar dan hoop ik dat de uiteindelijke film veel beter is dan de trailer want die trekt op niet veel.

 

Nicholas Cage speelt in Next Chris Johnson, een man met de gave om enkele minuten in de toekomst te kijken. Johnson is onder een valse naam een goochelaar van goedkope trucjes in Las Vegas. Wanneer een terroristische beweging dreigt om een nucleaire bom te doen ontploffen in Los Angeles, krijgt Johnson het bezoek van overheidsagente Callie Ferris (Julianne Moore) die hem vraagt om met zijn gave het onderzoek voort te helpen.

 

next

In de trailer alvast een hele hoop ontploggingen, bijna-botsingen, lawaai, bombastische muziek (mét onvermijdelijk koor), Nicholas Cage die stoere one-liners uitkraamt, vrouwen die in de weg lopen, Jessica Biel (°1982) die het ongeloofwaardige liefje van Cage (°1964) speelt en de slechtste CGI-effects in jaren. Het wordt hoog tijd dat Nicholas Cage weer eens in een goede film gaat spelen want Ghost Rider en vooral The Wicker Man deden Cages carrière geen goed. En wat Julianne Moore in Next doet, is mij een groot raadsel.

 

Next is dan ook nog geregisseerd door Lee Tamahori die met Die Another Day de belachelijkste James Bondfilm ooit heeft gemaakt. Enig lichtpuntje is dat het verhaal gebaseerd is op een kortverhaal van Philip K. Dick (Minority Report, Blade Runner, Total Recall). Maar of dat genoeg is om Next van de ondergang te redden? Ik vrees van niet.

 

Next komt op 13 juni uit in België.

 

De commentaren zijn gesloten.