22-02-07

Dreamgirls is fictie

dreamgirls-0

In de rand van de Oscarshow van komende zondag hebben de makers van de musical Dreamgirls zich bij het legendarische platenlaber Motown verontschuldigd. Op een paginagrote advertentie in The Hollywood Reporter en Variety hebben de publiciteitsjongens nu duidelijk gemaakt dat Dreamgirls “a work of fiction” is.

 

Motown had immers verscheidene klachten van artiesten gekregen die vonden dat hun naam en die van het label ten onrechte in een negatief daglicht werden geplaatst. Onder andere Smokey Robinson zou geklaagd hebben over enkele van de scènes in Dreamgirls. Hoewel het scenario van Dreamgirls dus officieel een nieuw script is, is het een publiek geheim dat de film losjes is gebaseerd op het leven van de bekende Motowngroep The Supremes.

 

De hele zaak leidde tot een vriendschappelijke discussie tussen Motown, Dreamworks en Paramount. In een advertentie in o.a. The Hollywood Reporter en Daily Variety laten de filmstudio’s dus nu weten dat "Dreamgirls a work of fiction is. It is also an homage to Motown. For any confusion that has resulted from our fictional work, we apologise to Mr Gordy [de stichter van Motown] and all of the incredible people who were part of that great legacy. It is vital that the public understand that the real Motown story has yet to be told."

 

De platenbons was tevreden met de excuses van de studio’s: "I applaud DreamWorks and Paramount Pictures for doing their part to clearly differentiate the fictional movie Dreamgirls from the real Motown. I wish them all the best in the forthcoming Academy Awards."

 

Dreamgirls is gebaseerd op de Broadway musicalhit en is genomineerd voor acht Oscars. Vooral Eddie Murphy en Jennifer Hudson lijken grote kanshebbers voor een beeldje in de categorie beste bijrol.

 

19:12 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dreamgirls, oscars, the supremes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.