17-02-07

Remake Caché

postercache

Van een slecht idee gesproken, Ron Howard gaat een remake maken van de Franse thriller Caché.

 

Korte inhoud: Georges is de presentator van een literaire televisieshow. Hij is getrouwd met Anne en samen hebben ze een zoon Pierrot die in het zwemteam zit. Ze hebben een luxueus appartement in Parijs, hun etentjes zijn zeer geliefd bij vrienden en kennissen en op het eerst gezicht heeft het gezin alles om gelukkig te zijn. Maar er heerst een zekere spanning in het huishouden: Anne staat op het punt om een affaire te beginnen met één van Georges vrienden en Pierrot is een zwijgzame jongen die liever bij zijn vrienden zit. Er komt een nieuwe spanningsbron wanneer George plots anonieme videocassettes krijgt. Op de video’s staat hun huis dat urenlang wordt geobserveerd. De tapes worden steeds persoonlijker en wijzen erop dat de filmer George ooit goed kende. Maar George wil niet alle informatie aan zijn gezin prijsgeven.

 

De originele Franse film werd geregisseerd door de Duitser Michel Haneke die hiervoor de prijs voor de beste regie in Cannes kreeg. Caché en zijn regisseur en hoofdrolspelers wonnen daarnaast nog verschillende Europese filmprijzen. De hoofdrollen werden trouwens gespeeld door Daniel Auteuil en Juliette Binoche.

 

Caché werd vorig jaar door Sony onder de titel Hidden op de Amerikaanse markt gegooid waarop de film ongeveer 3,6 miljoen dollar aan de box office binnenhaalde. Dat is niet extreem veel voor een budget van 8 miljoen dollar, maar het gaat hier wel degelijk om de Franstalige versie met Engelse ondertitels.

 

Blijkbaar ziet Universal potentieel in het verhaal van Caché want ze hebben dus Ron Howard aangezocht voor een remake. Waarom ze in godsnaam een film gaan remaken die amper 1 (!) jaar oud is, is mij een compleet raadsel. Caché was een meer dan degelijke film, soms een beetje aan de trage kant maar de uitstekende vertolkingen en het mysterie gaven de film zeker een meerwaarde.

 

Waarom dan ook nog eens de regisseur van The Da Vinci Code de remake mag regisseren, is nog een groter raadsel. Buiten Ransom heeft Howard nog maar zeer weinig ervaring met het thrillergenre en dat was nu niet echt een thriller waarvan je op het puntje van je stoel zat. The Da Vinci Code was wel een grote box office hit maar was verder vooral slaapverwekkend. Ik hou dus mijn hart vast voor deze remake van Caché en ik hoop dat dit een grandioze flop wordt zodat dit geremake eindelijk stopt.

 

19:57 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reake, cache, michel haneke, ron howard |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.