14-02-07

The Dark Tower voor J.J. Abrams

abrams1

Het zijn leuke tijden voor fans van Stephen King. Frank Darabont (The Shawshank Redemption) begint binnenkort met de opnames van The Mist, Eli Roth draait na Hostel Part II Cell en dit jaar komt 1408 met John Cusack nog in de zalen.

 

En vandaag raakte bekend dat J.J. Abrams in de running is voor de regie van The Dark Tower. De regisseur van Mission: Impossible III en “Alias” is een grote fan van King en stak zijn successerie “Lost” al vol verwijzigingen naar The Dark Tower. De verfilming van het uiteindelijke verhaal zou dan ook een logische stap in Abrams carrière. Daarboven is King een grote fan van “Lost”, dus dit zou wel eens tot een vruchtbare samenwerking kunnen leiden.

 

Maar dan moet Abrams wel lijn krijgen in de zeven boeken tellende serie van The Dark Tower. Dit neemt al Lord of the Rings proporties aan, maar het nog niet bekend of Abrams alles in één film zal proppen of er een reeks films van zal maken. De filmrechten van The Dark Tower zitten bij Paramount en dit nieuws zou wel eens de reden kunnen zijn waarom Abrams de volgende Star Trek film uiteindelijk toch niet zal regisseren.

 

The Dark Tower wordt algemeen beschouwd als het meesterwerk uit Kings carrière. Er zijn dus zeven boeken, het eerste heeft King geschreven bij het begin van zijn carrière en het laatste heeft hij pas een paar jaar geleden voltooid. Het verhaal gaat over Roland Deschain, de laatste levende Gunslinger (zoiets als een ridder maar dan met geweren ipv zwaarden). Deschain reist door de ruïnes van Mid-World in een queeste om The Dark Tower te vinden, een gebouw dat de oorsprong van het leven kan zijn.

 

darktower

Tijdens zijn reis wordt Deschain vervoegd voor verschillende reisgezellen zoals een schizofrene zwarte vrouw, een afkickende heroïneverslaafde en een jonge kerel die maar niet dood wil gaan. Hun tocht brengt hen in het heden, het verleden, Mid-World, en de aarde en brengt hen in contact met een zekere auteur uit Maine, Stephen King.

 

De zeven boeken zijn The Gunslinger, een donkere en existentiële fantasie western, The Drawing of the Three, een actieverhaal waarin Deschain zijn gezellen tegenkomt, het science fiction verhaal The Waste Lands, het Tolkienepos Wizard of Glass, Wolves of the Calle, de thriller Song of Susannah en het laatste deel The Dark Tower.

Fans van The Dark Tower series hebben de serie altijd als onverfilmbaar beschouwd maar na Perfume en The Lord of the Rings weten we dat onverfilmbaar geachte boeken toch prachtige films kunnen opleveren. J.J. Abrams heeft nog niks geregisseerd met de epische proporties van The Dark Tower maar dat had ene Peter Jackson ook niet zes jaar geleden…

 

Commentaren

Ik heb vijf van de zeven boeken gelezen en het materiaal rond de Gunslinger is boeiend genoeg voor een stevige trilogie. Had gehoopt Sam Raimi hiervan een film zou maken, maar JJ Abrahams lijkt me ook wel een interessante keuze.

Gepost door: Miiki | 19-02-07

De commentaren zijn gesloten.