02-02-07

Polanski naar Pompei

De legendarische filmmaker Roman Polanski gaat een film maken over de ondergang van het Italiaanse dorpje Pompei dat door een uitbarsting van de Vesuvius in 79 vC volledig van de kaart werd geveegd. Polanski baseert zich voor Pompeii op de gelijknamige bestseller van auteur Robert Harris.

 

Met een budget van 130 miljoen dollar wordt het de grootste film uit de carrière van de regisseur met Poolse roots. De opnames starten deze zomer in Italië. De big budget film Pompeii zal zeer afhankelijk worden van de special effects om het einde van Pompei te visualiseren.

 

Boek en film vertellen het verhaal van een jonge ingenieur die het grootste Romeinse viaduct moet herstellen na de vulkaanuitbarsting. De mogelijke val van het viaduct bedreigt immers het hele Romeinse Rijk. De kerel bevindt zich al snel in een wespennest van politiek en romantiek. Pompeii begint drie dagen voor de uitbarsting en eindigt met eruptie van de Vesuvius. Tijdens dit natuurgeweld wordt het viaduct van 60 mijl lengte verwoest.

pompeii

"I got seduced by the writing. In general terms, when someone tells me to make a movie set in ancient times, I say it's not my cup of tea. But I liked that it was a thriller and I have read all of his books and there is such minute detail. He goes very far into the research," zei Polanski tegen vakblad Variety. Robert Harris werkt momenteel aan een adaptatie van zijn eigen boek en is uitermate tevreden dat Polanski zijn verhaal tot leven zal wekken. "Roman Polanski's Chinatown was a strong influence on me when I was writing Pompeii, so I was delighted when he rang me early in the new year and said he wanted to turn it into a movie. I can't think of a better director to bring the book to life, both visually, and in terms of its plot."

 

Roman Polanski is de regisseur van o.a. Repulsion (1965), The Fearless Vampire Killers (1967), Rosemary’s Baby (1968), Chinatown (1974), The Ninth Gate (1999) en The Pianist (2002). Voor deze laatste film kreeg hij de Oscar voor beste regie. Naast zijn uitstekende films is Polanski ook berucht omdat hij in 1977 beticht werd van onwettige seks met een 13-jarig meisje. De regisseur ontvluchtte daarop de VS en keerde nooit meer terug. Als Polanski één voet op Amerikaanse bodem zet, wordt hij immers opgepakt. Ook op de Oscaruitreiking van 5 jaar geleden, bleef Polanski’s zitje onbezet.

 

 

19:48 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roman polanski, pompeii, robert harris, boek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.