28-01-07

Teaser trailer: The Hills Have Eyes II

posterhillseyes2

Af en toe zit er tussen alle horrorremakes toch een film die zich kan onderscheiden van de rest. Dat was vorig jaar het geval met The Hills Have Eyes, de remake van de gelijknamige film uit 1977 van Wes Craven. Regisseur Alexandre Aja – zelf het een grote fan van het origineel – wist van de remake een knappe film te maken met een heel creepy sfeertje, aardige vertolkingen, geloofwaardige mutanten en vooral een verhaal dat bleef boeien tot op het einde.

 

The Hills Have Eyes bracht inmiddels al meer dan 40 miljoen dollar op voor een budget van 14 miljoen dollar. Wanneer er over zulke winsten gepraat wordt, dan komt men al snel uit bij het woord sequel. En ja hoor, dit voorjaar verschijnt The Hills Have Eyes II in de zalen.

 

Alexandre Aja is helaas vervangen door de Duitser Martin Weisz die vooral bekend is als videoclipregisseur (o.a. voor Puff Daddy, Mel B, Korn, Nickleback, Live en Sisqo). Ondanks het feit dat een paar personages deel 1 toch wisten te overleven, is gekozen voor een volledig nieuwe cast zonder bekende namen / gezichten. Mij doen alleen Jacob Vargas (Miguel uit Bobby), Daniella Alonso (“One Three Hill”) en Jeff Kober (warlock Rack uit “Buffy”) een belletje rinkelen.

 

Het scenario is deze keer geschreven door Wes Craven en zijn zoon Jonathan en gaat over een team van jonge en onervaren National Guard soldaten die de missie krijgt om apparatuur te brengen naar een onderzoekskamp in de woestijn. Maar hier aangekomen ontdekken de soldaten dat het kamp volledig verlaten is. Als ze dan vreemde geluiden horen op hun walkie talkies, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Ze vinden dan echter al snel een groep gruwelijk misvormde en tevens hongerige mutanten.

 

 

Apple heeft ondertussen een teaser trailer op hun website staan (waarvan je hier de YouTube versie vindt). Volgens Wikipedia is een teaser trailer overigens “a short trailer intended to entice the audience about an upcoming movie and to begin hype on major feature films.” Veel valt er dus nog niet te zien in het filmpje, maar het eindigt wel heel origineel, bekijk het dus zeker eens.

 

*Archief:

Sequel The Hills Have Eyes (27/04/2006)

Preview The Hills Have Eyes (24/12/2005)

  

Commentaren

Origineel Ik ben niet echt een grote fan van the hills have eyes maar deze trailer vind ik wel goed.

Gepost door: Dimi | 29-01-07

De commentaren zijn gesloten.